Corsica North Sea challenge | 3-daagse Oostende

Friday, May 5, 2017
De wetenschapswedstrijd Corsica-North Sea challenge #CNSC werd op een initiatief van het 200 jarig jubileum van de Universiteit van Luik #ULg en de Universiteit Gent #ugent200 opgezet om jongeren warm te maken voor mariene wetenschappen en om hun de kans te geven mee te draaien met onderzoekers van de UGent #UGent. Driehonderd scholieren van beide taalregio’s van ons land met en passie voor wetenschap hadden meegedeind naar de twee begeerde hoofdprijzen, een onderzoekstage in Corsica of Oostende. De winnaars van de tweede prijs, het Bernarduscollege van Oudenaarde #Bernarduscollege en het college du Sartay van Embourg #Sartay waren voor 3 dagen naar het Marien Station Oostende van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) #VLIZ getrokken. Op het programma stond onder meer visserij, mariene biologie, zandsuppletie, hernieuwbare energie en telemetrie. Een dagtocht met het onderzoeksschip Simon Stevin vormde de kers op de taart!